Pagal numatytuosius nustatymus „iPhone“ užrakinimo ekrane parodys pasauliui jūsų SMS tekstus ir „iMessages“, ar jūsų įrenginyje turite „Touch ID“ ar kodą. Daugeliui žmonių tai nėra didelis dalykas, todėl jie nekeičia nustatymo.

Tačiau iš tikrųjų tai gali būti didelis privatumo ar saugumo klausimas. Viena vertus, jūs niekada nežinote, kokį tekstą gausite ir kas gali atsitikti jį pamatęs. Pagal numatytuosius nustatymus kiekvienas, regintis jūsų telefoną, gali skaityti pranešimus, kai jis atvyks, nes jūsų telefonas užsidegs.

Jei jie gali fiziškai paliesti telefoną, jie gali ne tik skaityti pranešimus, bet ir reaguoti į juos iš užrakto ekrano. Tai tiesa, net jei įjungėte „Touch ID“ arba kodą.

Saugumo požiūriu tai gali būti pavojinga tam, kuriam svetainėse yra įgalinta dviejų faktorių autentifikacija. Daugelis svetainių tiesiog siunčia jums kodą teksto žinute, kurį vėliau gali lengvai pamatyti visi, esantys šalia jūsų.

Laimei, „Apple“ į nustatymus įtraukė daugybę skirtingų variantų, kad galėtų valdyti jūsų privatumą. Šiame straipsnyje aš jums parodysiu, kaip galite apsaugoti savo tekstinį pranešimą, kad tik jūs jį matytumėte.

Atminkite, kad nė vienas iš šių toliau pateiktų nustatymų nepadės, jei neįgalinsite „Touch ID“ arba neįgalinsite slaptažodžio. Net jei sukonfigūruosite telefoną, kad užrakinimo ekrane nieko nebūtų rodoma, kažkas galėtų lengvai perbraukti norėdamas atrakinti jūsų telefoną ir perskaityti bet ką.

Rodyti peržiūras

Pirmasis nustatymas, kurį galite pakeisti, yra Rodyti peržiūras, ko tikriausiai pakaks daugumai žmonių. Eikite į „Nustatymai“, tada „Pranešimai“ ir bakstelėkite „Žinutės“.

pranešimų pranešimai

Slinkite žemyn iki apačios ir pamatysite parinktį, vadinamą Rodyti peržiūras. Bakstelėkite mažą perjungimo mygtuką, kad jis nebebūtų žalias.

rodyti peržiūros pranešimus

Dabar, kai iš kažko gausite tekstą ar „iMessage“, matysite tik asmens vardą, o ne pranešimą. Vietoj pranešimo pamatysite tik numatytąjį tekstą, pvz., „IMessage“.

pranešimo peržiūra išjungta

Atminkite, kad paslėpdami peržiūras nebegalite atsakyti į pranešimą užrakinimo ekrane, net jei ši parinktis įjungta. Tai prasminga, nes kaip atsakyti į pranešimą, kurio nematote?

Rodyti užrakinimo ekrane

Tiems, kurie nori daugiau privatumo ir saugumo, taip pat galite vėl apsilankyti skiltyje Pranešimai - pranešimai ir išjungti dar porą elementų.

pranešimų užrakinimo ekranas

Kitas žingsnis būtų parinkties „Show on Lock Screen“ išjungimas. Kai gausite pranešimą dabar, užrakto ekrane nebus rodomas net pranešimas. Vietoj to, telefonas arba paskambins tekstiniu pranešimu arba vibruos, jei jį įjungsite tyliai.

Atrakinus telefoną viršuje pasirodys reklamjuostė, kurioje bus rodomi nauji pranešimai. Jūs taip pat vis tiek matysite, kiek naujų pranešimų atsirado dėl ženklelio programos piktogramos.

Maksimalus saugos lygis yra išjungti „Badge App“ piktogramą, išjungti pranešimų garsą ir pranešimų centre neleisti pranešimus. Jei tai padarysite, net nežinosite, kai gausite naują pranešimą. Turėsite rankiniu būdu atidaryti „Messages“ programą, kad pamatytumėte naujus pranešimus. Tai turbūt šiek tiek, net jei norite daugiau privatumo ir saugumo.

Tinkamas balansas yra išjungti „Show Previews“ ir įjungti kodą. Tokiu būdu jūs vis tiek žinosite, kada ateis naujos žinutės, bet jas galėsite pamatyti tik atrakinę telefoną.

Teksto žinutės persiuntimas

Taip pat turėtumėte būti atsargūs, kaip naudojate kitą „naudingą“ „iOS“ funkciją, vadinamą teksto pranešimų peradresavimu, kuri gali atskleisti jūsų pranešimus nepageidaujamiems žiūrintiesiems.

teksto pranešimų persiuntimas

Jei eisite į „Nustatymai“, tada „Žinutės“, pamatysite šią parinktį, pateiktą žemiau „iMessage“. Jei įgalinsite tai, galėsite leisti kitiems įrenginiams siųsti ir gauti tekstinius pranešimus, jei tie įrenginiai bus pasirašyti toje pačioje „iMessage“ paskyroje. Čia aš įgalinau vieną įrenginį, būtent „MacBook Pro“ kompiuterį.

pranešimų peradresavimas mac

Aš tai tik paminėsiu, nes dauguma žmonių, kurie turi „iPhone“, taip pat turi „Mac“ kompiuterius, „iPad“, „iPod Touches“, „iMacs“ ir kt. Jei esate prisijungę prie „iMessage“ visko ir įjungę teksto pranešimų peradresavimą, tada taip pat turite įsitikinti, kad visi iš tų kitų įrenginių taip pat yra apsaugoti bent jau slaptažodžiu.