Neabejojama, kad socialinė žiniasklaida labai palengvino ryšį su šeima ir draugais. Turėdami laiko tarp visų savo draugų veiklos, galite lengvai būti šalia tų, kuriuos mylite, net jei esate už tūkstančių mylių.

Vis dėlto, jei nemokėsite už produktą, gali būti, kad pats esate produktas - „Facebook“ padarė milijardus už tai, kad reklamuotojams teiktų labai efektyvius įrankius, naudojančius jūsų informaciją ir naršymo įpročius.

Per pastaruosius porą metų daugybė nutekėjimų ir informatorių labai aiškiai parodė, kad nepaprastai daug informacijos „Facebook“ surinko iš vartotojų, ir jie ne visada buvo patys skrupulingiausi, kai reikia susirūpinti dėl privatumo.

Daugelis pradėjo migruoti nuo šios paslaugos, tačiau, norėdami apsaugoti savo asmeninius duomenis, turite atlikti kelis papildomus veiksmus, kurie gali būti ne tik paprastas profilio išjungimas.

Laimei, „Facebook“ tapo gana skaidri apie surinktų duomenų tipą ir taip pat suteikia lengvą prieigą prie įrankių, kuriais galite naudotis tvarkydami tuos duomenis.

Atsisiųskite ir ištrinkite „Facebook“ duomenis

Norėdami atsisiųsti ir ištrinti duomenis iš „Facebook“ ir sumažinti savo skaitmeninį pėdsaką, atlikite toliau nurodytus veiksmus.

1 žingsnis. Prisijunkite prie „Facebook“ paskyros internetinėje naršyklėje ir spustelėkite išskleidžiamąjį meniu ekrano viršuje, dešinėje.

2 žingsnis. Pasirinkite Nustatymai.

3 žingsnis. Kairėje ekrano pusėje pasirinkite „Facebook“ informaciją.

4 žingsnis. Spustelėkite Atsisiųsti informaciją.

5 žingsnis. Kitame ekrane spustelėkite Kurti failą.

6 žingsnis. Šiuo metu „Facebook“ jums praneš, kad jūsų failas tvarkomas. Tai gali užtrukti šiek tiek laiko, atsižvelgiant į tai, kiek laiko buvote „Facebook“ ir kaip aktyviai buvote svetainėje ir visame žiniatinklyje, tačiau daugeliu atvejų tai neturėtų užtrukti ilgiau nei valandą ar dvi.

Kai failas bus apdorotas, svetainėje gausite pranešimą, kad failas yra paruoštas atsisiųsti, ir tada galėsite atsisiųsti visą visos „Facebook“ surinktos informacijos failą. Tai puikiai tinka norint surinkti informaciją, kurią norėtumėte išsaugoti prieš visiškai ištrindami „Facebook“ paskyrą, arba net jei norėtumėte tiesiog lengvai rūšiuoti turinį, kurį svetainė sukaupė per daugelį metų.

Laukdami, kol failas bus apdorotas, vis dėlto galime pažvelgti į dar keletą „Facebook“ duomenų nustatymų.

7 žingsnis. Grįžkite į ankstesnį puslapį ir spustelėkite veiklos žurnalą.

8 žingsnis. Šis puslapis yra visos jūsų veiklos ir sąveikos su svetaine rinkinys. Matysite visus savo įrašus, komentarus ir net savo reakciją į kiekvieną svetainės įrašą. Kad būtų lengviau rūšiuoti, galite pasirinkti norimus duomenis, naudodami veiklos žurnalo filtrus, esančius šio puslapio kairėje.

9 žingsnis. Šalia bet kokios veiklos pamatysite dvi skirtingas piktogramas. Kairėje esanti piktograma leidžia jums pamatyti, kam tas konkretus įrašas yra matomas, o dešinėje esanti piktograma leidžia ištrinti konkrečius įrašus iš žurnalo. Tai puiku, jei yra tam tikrų nuotraukų ar įrašų, kurių nenorėtumėte plėsti žiniatinklyje, bet apskritai tinka tvarkyti duomenis.

10 žingsnis. Jei norite visiškai ištrinti savo sąskaitą ir visą su ja susijusią informaciją, tai taip pat yra galimybė! Grįžkite į „Facebook“ informacijos ekraną ir spustelėkite Trinti savo sąskaitą ir informaciją.

Kitame ekrane pateikiama tam tikros informacijos apie tai, kas nutiks patvirtinus nustatymą, taip pat apie kai kurias kitas parinktis, tokias kaip tiesiog „Facebook“ išjungimas, norint išsaugoti prieigą prie „Messenger“. Jei norite visiškai atsisakyti „Facebook“, šio lango apačioje, dešinėje, spustelėkite Trinti sąskaitą.

Tiesiog įsitikinkite, kad esate visiškai įsitikinę, jog norite visam laikui pašalinti paskyrą ir duomenis, nes po šio proceso nebegrįšite. Mes labai rekomenduojame bent atsisiųsti „Facebook“ informaciją atlikdami 4–6 veiksmus, kad turėtumėte visų prisiminimų, kuriuos norėtumėte išsaugoti ateityje, kopiją.

Apskritai, nors „Facebook“ neabejotinai susidūrė su šiek tiek niūriais dalykais, kai kalbama apie tai, kaip jie tvarko savo vartotojų duomenis, jie suteikia jums prieigą prie tų duomenų, jei norite šiek tiek kasti.

Verta paminėti, kad daugelis vartotojų nesuvokia, kad „konkurentų“ socialinis tinklas „Instagram“ taip pat priklauso „Facebook“. Taigi, jei norite visiškai pašalinti duomenis iš įmonės serverių, turėsite vengti ir šios programos naudojimo.

Tai tikrai nepatogu, jei norite iškirpti du didžiuosius socialinius tinklus žiniatinklyje, tačiau norintiems geriau kontroliuoti savo asmeninės informacijos naudojimą, verta skirti kelias valandas pastangų pasižvalgyti į surinktus duomenis. ir įsitikinkite, kad esate kuo geriau informuotas. Mėgautis!