Jei esate giliai įsitraukę į „Google“ ekosistemą, tuomet tikriausiai jau žinote, kad įmonė turi pakankamai informacijos apie jus. Laimei, jie saugo daug vietos vienoje vietoje, kad galėtumėte atsisiųsti ir net ištrinti.

Ištrynus „Google“ paskyros duomenis, „Google“ paskyra nebus pašalinta; neprarasite „Gmail“ pranešimų, „YouTube“ kanalo, „Google“ disko failų ir kt. Ką ištrinti jūsų duomenis iš „Google“ reiškia, kad jūs išvalote įrašus, kuriuos „Google“ saugo jums, pvz., turimus daiktus, kurių ieškote žiniatinklyje, įrenginyje atidarytose programose, vaizdo įrašuose, kuriuos žiūrėjote „YouTube“ ir kt.

Yra du būdai atsisakyti daugelio „Google“ duomenų rūšių - rankiniu būdu ir automatiškai. Galite ištrinti visą informacijos dalį arba galite pasirinkti tiksliai tai, ką norite pašalinti, išlaikydami likusią dalį. Pvz., Galite ištrinti vakarykštę internetinę istoriją, tiesiog šiandienos „Google Assistant“ įrašus, visą praėjusių metų „YouTube“ paieškų vertę ir pan.

Kaip ištrinti „Google“ paskyros duomenis

Kaip jūs galite pamatyti žemiau, yra keletas kategorijų informacijos, kurią galite ištrinti. Pereikite prie skyriaus, kuriame yra informacija, kurią norite pašalinti iš savo paskyros.

Tačiau pirmiausia atlikite šiuos du veiksmus, būtent taip pateksite į reikiamą puslapį, kad pasirinktumėte, ką ištrinti.

  • Atidarykite „Google“ paskyros sritį „Duomenys ir suasmeninimas“. Galite patekti iš šios nuorodos kairėje pasirinkę Duomenys ir tinkinimas.
  • Viršuje srityje Priimti privatumo patikrinimą pasirinkite Pradėti.

Ištrinkite žiniatinklio ir programų veiklą iš „Google“

Žiniatinklio paieškos veikla yra turbūt didžiausia priežastis, kodėl dauguma žmonių nori ištrinti savo „Google“ duomenis.

Kai atliksite šiuos veiksmus, galėsite ištrinti paieškos įrašus ir didžiulį kiekį duomenų, kuriuos „Google“ saugo apie jus, pvz., Svetaines, kurias atidarote, pranešimus, kuriuos išvalote iš „Android“ įrenginio, programas, kurias turite naudojate, dokumentus, kuriuos atidarėte „Google“ dokumentuose, programas, kuriose lankėtės „Google Play“ parduotuvėje, ir dar daug daugiau.

  • Pasirinkite Tvarkyti žiniatinklio ir programų veiklą.
  • Pasirinkite Trinti veiklą iš.
  • Pasirinkite datą, kurioje yra informacija, kurią norite pašalinti, arba meniu pasirinkite „Visą laiką“. Pasirinkite sąrašą iš sąrašo arba pasirinkite Visi produktai, kad ištrintumėte „Google“ duomenis, susijusius su visais produktais. Jūsų pasirinktys apima viską - nuo skelbimų ir knygų duomenų iki „Chrome“, Disko, „Gmail“, „Google“ naujienų, vaizdų paieškos, „Google Play“ parduotuvės, paieškos, vaizdo įrašų paieškos ir kt.

Patarimas: galite sustabdyti suasmenintus skelbimus ir paieškos rezultatus „Google“ naudodami „Google“ paskyros nustatymus.

  • Patvirtinkite mygtuku Trinti.

Norėdami automatiškai ištrinti žiniatinklio ir programų veiklą, atlikite šiuos veiksmus:

  • Dar kartą apsilankykite tinklalapio Tvarkyti žiniatinklį ir programą veikla, tačiau šį kartą pasirinkite Pasirinkite, kiek laiko saugoti.
  • Pasirinkite „Laikyti 18 mėnesių“ arba „Laikyti 3 mėnesius“, tada pasirinkite Kitas.
  • Ateityje pasirinkite Trinti, jei norite palaukti, kol įrašai bus 18 ar 3 mėnesių, kad juos pašalintumėte, arba pasirinkite Trinti dabar, kad dabar ištrintumėte veiklą, o vėliau juos automatiškai ištrintumėte.
  • Pasirinkite Patvirtinti, jei norite išsaugoti pakeitimus.

Ištrinkite „Google“ vietos istoriją

Visų vietų, kuriose jūsų mobilusis įrenginys yra išvykęs, žemėlapis, kai esate prisijungę prie „Google“ paskyros, jis yra registruojamas ir saugomas jūsų „Google“ paskyroje. Privalumai yra geresnės paieškos naudojantis „Google Maps“ ir galimybė pamatyti, kur buvote pasinaudoję „Google“ laiko juostos paslauga.

Patarimas: sužinokite, kaip peržiūrėti „Google Maps“ vietų istoriją.

Štai kaip ištrinti šiuos „Google“ paskyros duomenis:

  • Pasirinkite VALDYTI VIETOS ISTORIJĄ.
  • Laiko juostos puslapyje apačioje pasirinkite krumpliaračio / nustatymų mygtuką.
  • Pasirinkite Ištrinti visą vietovių istoriją.
  • Patvirtinkite pažymėdami žymimąjį laukelį, tada spustelėkite IŠTRINTI VIETOS ISTORIJĄ.

Jei norite, kad nuo šiol jūsų buvimo vietos duomenys iš „Google“ būtų ištrinti automatiškai, atlikite aukščiau pateiktus 1 ir 2 veiksmus ir vykdykite šias instrukcijas:

  • Pasirinkite Automatiškai ištrinti vietovių istoriją.
  • Pasirinkite „Laikyti 18 mėnesių“ arba „Laikyti 3 mėnesius“, tada „Toliau“.
  • Patvirtinkite pažymėdami langelį ir paspausdami Patvirtinti.

Ištrinkite balso ir garso veiklą iš „Google“

„Google“ saugo net jūsų „Gerai„ Google “įrašus. Tai daroma norint išmokti geriau suprasti jūsų balsą, tačiau galite ištrinti šiuos duomenis, jei nenorite, kad jie išliktų „Google“ paskyroje.

  • Pasirinkite VALDYTI BALSĄ IR AUDIO VEIKLĄ.
  • Spustelėkite šiukšliadėžės piktogramą šalia bet kurios datos arba suraskite konkretų įrašą iš sąrašo ir naudokite parinktį Trinti iš jo meniu (sukrautas taškinis meniu).
  • Patvirtinkite mygtuku Trinti.

Ištrinkite „YouTube“ paieškos istoriją

Kitas būdas, kuriuo „Google“ stebi jūsų veiklą, yra jūsų „YouTube“ paieškos. Vos keliais paspaudimais galite ištrinti įrašus iš „YouTube“ paieškų:

Patarimas: „YouTube“ galite nuveikti daug. Peržiūrėkite šį galutinį patarimų, įsilaužimų ir nuorodų sąrašą.

  • Pasirinkite Tvarkyti YOUTUBE PAIEŠKOS ISTORIJĄ.
  • Norėdami ištrinti informaciją iš „Google“ paskyros, naudokite ištrynimo mygtuką šalia bet kurio įrašo ar dienos.
  • Norėdami patvirtinti, dar kartą pasirinkite Trinti.

Ištrinkite „YouTube“ žiūrėjimo istoriją

Jei nenorite, kad „Google“ prisimintų tai, ką žiūrėjote „YouTube“, šią informaciją taip pat lengva ištrinti.

Patarimas: ateityje galėsite išvengti šių veiksmų, žiūrėdami „YouTube“ vaizdo įrašus privačiai.

  • Norėdami atidaryti naują puslapį, naudokite nuorodą MANO YOUTUBE WATCH HISTORY.
  • Ištrinkite bet kurį norimą įrašą arba ištrinkite visos dienos vertės „YouTube“ žiūrėjimo istoriją naudodami šiukšliadėžės mygtuką.
  • Patvirtinkite, kad norite pašalinti „Google“ duomenis, pasirinkdami Trinti.