Ar esate įprastas ar patikimas „Google“ įrankių vartotojas? Ar naudojote „Google“ paskyrą prisijungdami prie trečiųjų šalių programų? Ar dažnai priimate draugų atsiųstas viktorinas „Facebook“? Arba, kaip ir „Google“, „Facebook“ paskyrą naudojote prisijungdami prie trečiųjų šalių programų ar svetainių?

Galiausiai, ar jus jaudina naujausios žinios apie socialinės žiniasklaidos įmones pažeidžiant privatumą? Be griežtos slaptažodžių higienos ir privalomo dviejų veiksnių autentifikavimo arba paprasčiausio šių bendrovių nustatymo, jūs galite žengti dar vieną žingsnį į didesnį saugumą, periodiškai prižiūrėdami programas / modulius / svetaines, kurioms leidote pasiekti savo „Google“ ir „Facebook“ paskyras.

Žemiau parodome, kaip peržiūrėti, tikrinti, kalibruoti ir pašalinti prijungtas programas iš „Google“ ir „Facebook“ paskyrų.

„Google Connected Apps“

Tarkime, kad retkarčiais naudojate „Google“ paskyrą prisijungdami prie trečiųjų šalių programų. Net jei negalite prisiminti, kad tai darėte, daug kartų net nesuprasite, kad suteikiate programai prieigą prie „Google“ paskyros.

Čia yra „Google“ rekomendacijos:

Pašalinkite trečiųjų šalių prieigą

Dabar leiskite mums išnagrinėti, kaip stebėti ir pašalinti šias „Google“ sujungtas programas. Prisijunkite naudodami „Google“ paskyrą naudodami žiniatinklio naršyklę.

Ekrano viršuje, dešinėje, pamatysite savo profilio nuotrauką. Spustelėkite jį, tada spustelėkite Mano sąskaita.

Šiame puslapyje „Mano sąskaita“ yra keli moduliai, tokie kaip sauga, privatumas ir nuostatos; tai verta peržiūrėti, ypač Saugumo patikrinimo vedlį.

Norėdami naudoti šį straipsnį, žiūrėkite žemyn kairėje pusėje prie „Prisijungimas ir sauga“ ir pasirinkite „Programos su prieiga prie paskyros“.

Puslapyje Programos su prieiga prie paskyros spustelėkite Tvarkyti programas, kad gautumėte visą prijungtų programų sąrašą.

Atkreipkite dėmesį, kaip „Google“ grupuoja prijungtas programas, pirmiausia parodydama trečiųjų šalių programas, turinčias prieigą prie jūsų paskyros. Po šiomis trečiųjų šalių programomis pamatysite programų, kuriomis gali pasitikėti „Google“, sąrašą.

Dabar patikrinkite, ar šiuose sąrašuose nėra nepažįstamų ar daugiau nenaudojamų programų. Spustelėkite vieną iš programų. Čia matysite išsamią informaciją, įskaitant informaciją apie tai, kada programai buvo suteiktas leidimas ir kokio lygio prieigą ji turi. Norėdami jį pašalinti, spustelėkite Pašalinti prieigą.

Tada „Google“ pateikia iššokantįjį langą, kuriame paaiškinama, kad pašalinate programų prieigą prie savo paskyros ir vėl turėsite naudoti šią programą ar paslaugą. Spustelėkite Gerai, o „Google“ pašalina prieigą prie programų ir pašalina ją iš sąrašo.

Toliau pašalinkite visų programų, kuriomis nenaudojate, prieigą. Ir atminkite, kad jei vėl norite naudoti trečiąją šalį ar „Google“ programą, kurią pašalinote, tiesiog turite dar kartą įgalioti.

„Facebook“ programos

Daugelis prisijungusių svetainių prašo naujų vartotojų prisijungti naudodami „Facebook“. Be to, jei „Facebook“ naudojote daugybę populiarių žaidimų ir viktorinų programų, šios programos taip pat pasiekia jūsų asmeninę informaciją. „Facebook“ dabar pastebimas naujienose dėl to, kaip šie duomenys yra netinkamai naudojami. Reaguodama į tai, „Facebook“ netrukus gali supaprastinti privatumo nustatymus. Tačiau kol kas čia yra dabartinis, ne toks lengvas būdas patikrinti ir pašalinti šias „Facebook“ programas.

Prisijungę prie „Facebook“, patraukite perjungimo mygtuką / rodyklę dešinėje „Facebook“ ekrano viršuje. Tai atskleis jūsų „Facebook“ paskyrą ir kitas funkcijas. Netoli šio sąrašo apačios pasirinkite „Nustatymai“.

„Facebook“ bendrosios sąskaitos nustatymų puslapyje slinkite žemyn ir kairiajame meniu pasirinkite „Programos“ ir „Svetainės“.

Kitame puslapyje rodomos „Facebook“ programos, kurioms buvo suteikta prieiga prie paskyros, aukščiau aprašytais būdais. Tai gali būti nuo linksmų programų, tokių kaip „Žodžiai su draugais“, iki automatinių integracijų, tokių kaip „If This then That“ (IFTTT), ir produktyvumo programų, tokių kaip „Hootsuite“.

Galite lengvai pašalinti visą programą pažymėdami langelį dešinėje ir pasirinkdami Pašalinti, kaip parodyta aukščiau.

Jei pasirinksite vieną ar daugiau programų ir spustelėsite pašalinti, pamatysite kitą dialogo langą. Čia atkreipkite dėmesį į papildomą žymimąjį langelį, nurodantį ankstesnę veiklą. Apsvarstykite, ar pavesti „Facebook“ ištrinti ir ankstesnius pranešimus, paskelbtus naudojant programą. Taigi, pavyzdžiui, jei naudojate IFTTT, kad automatiškai paskelbtumėte „Facebook“ bet kokius „Blogger“ paskelbtus įrašus, vis tiek galite norėti, kad ankstesni įrašai išliktų.

Keletas kitų svarbių užrašų čia. Pašalinta programa ar svetainė nebegalės pasiekti jūsų informacijos, tačiau jie vis tiek gali išlaikyti anksčiau bendrintą informaciją. Jei programoje ar svetainėje yra jūsų el. Pašto adresas, tikrai galite „atsisakyti prenumeratos“, kad sustabdytumėte būsimus el. Laiškus, tačiau reikės tiesiogiai susisiekti su programos ar svetainės kūrėjais ir paklausti, kokia yra jūsų turima informacija, kurią jie ir toliau saugo.

„Facebook“ leidžia vartotojams lengvai susisiekti su programų kūrėjais, pasirinkdami „Ataskaita / kontaktas“ apačioje dešinėje, kai spustelite programą. Taigi, jei esate susirūpinę, prieš pašalindami programą, pirmiausia norėsite naudoti šį kontaktų įrankį.

Redaguokite „Facebook“ programos privatumo nustatymus

Taip pat atminkite, kad „Facebook“ leidžia vartotojams nurodyti, kokią ekspoziciją leidžiama naudoti kiekvienai prijungtai programai. Taigi net visiškai pašalinę programas apsvarstykite galimybę aplankyti ir pakeisti kiekvienos likusios programos privatumo nustatymus. Štai kaip.

Vienoje iš programų spustelėkite „Peržiūrėti ir redaguoti“.

Pirmiausia patikrinkite programos matomumą, tai reiškia, kas „Facebook“ galės pamatyti, kad naudojate šią programą. Norėdami pamatyti šį matomumą, galite pasirinkti „Viešas“, „Draugai“, „Draugai“, išskyrus pažįstamus, „Tik aš“ arba „Pasirinktiniai“.

Dar svarbiau, patikrinkite asmeninę informaciją, teikiamą programai. Daugeliui programų gali reikėti viešo profilio, tačiau kitos informacijos, tokios kaip jūsų „Facebook“ draugų sąrašas, gimtadienis, gimtasis miestas ir el. Pašto adresas, galite nepažymėti. Be to, programai dažniausiai nereikia prieiti prie jūsų puslapių ar tvarkyti jūsų verslo.

Taigi sutrumpinkite kiekvienos programos prieigą arba visiškai ją pašalinkite. Pašalinę nebematysite šios programos ar svetainės „Facebook“ prijungtų programų sąraše.

Sveikiname pritraukę nedidelį privatumo kontrolės lygį į tęstines kovas dėl privatumo, su kuriomis visi susiduriame naudodamiesi socialinės žiniasklaidos svetainėmis. Prašome pranešti mums apie visus komentarus ar klausimus. Mėgautis!